KEK TEPUNG MAGIC AZLINA INA







Mak Azlina Ina baru sahaja launching tepung kek magic beliau beberapa hari yang lepas.
Semestinya sis akan menjual semua barang-barang yang keluarkan oleh Mak Azlina ina.
Pergi aje kerangkuning,pasti ada Mak Azlina Ina.



Hah.....bukan Mak Azlina Ina yang ada,tapi barang-barang nya yang famous dan meletup.
Macam-macam ada,


Dari kek leleh yang viral,









Tart gemukksss yang di kejar........






Kek selambak yang berlambak-lambak cheese nya...







Sekarang Tepung Magic pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
Oh no...
Sis dengan team kerangkuning tak kan tengok saja kan.
Hari ini,sis bersama Nofi,Iesya mencuba bakat terpedam- kononnya,šŸ˜…šŸ˜…šŸ˜…šŸ˜…šŸ˜…
Jangan tanya apa resepinya,hahahahah
Ikut ajelah apa resepi Mak Azlina bagi yer.

Gambar dari post status Mak Azlina Ina



Resepi kek Magic Meletup


Bahan utama,sila beli tepung magic Mak Azlina Ina dengan kerangkuningšŸ˜†šŸ˜†

Bahan-bahan lain yang kita perlu ada..

5 biji telur
1/4 cawan susu cair/susu segar
1/4 cawan minyak/butter/marjerin
hari ini kami guna marjerin yer...
dan pewarna yang kita sukaaaaaa

cara-caranya.

Mix telur,susu,dan bahan-bahan dalam pack Tepung Magic Azlin Ina .
Dah mix sampai gebu gituu... baru masukkan marjerin yang dicairkan
Jangan Mix,gaul2 kan aje..dah sebati tu
sila asing kan ikut pewarna yang kita sukaaaa tu yer.
Hari ini sis,iesya dan nofi guna pewarna donut yang ada aje.
Kami guna suhu 170 dan bakar dalam 25 min sahaja...

kiranya bake cake hari ini tak sampai 35 min pun.
Wow sangat kan.

Wajib cuba..
Sis bagi šŸ’˜šŸ’˜šŸ’˜šŸ’˜šŸ’˜šŸ’˜šŸ’˜
esok nak buat lagi sebab dah seronok dengan hasilnya tau.










0 Comments